Blog o događanjima, novostima, recenzijama..
Istra, Istria, Istrien
Brojač posjeta
178583
Linkovi
Istra, Istria, Istrien
Vodič za Istru i Istarski turizam. Uključuje opise destinacija, smještaja, restorana, sporta, događanja, kulturnih znamenitosti te ostalih servisnih informacija.

Infocroatia.com
Pišete o povijesti, slikarstvu, glazbi, sportu, pišete o svojem kraju, o krajevima kroz koje ste prošli ili ih tek želite upoznati, pišete o ljudima i događanjima iz vaše sredine ... – pridružite se, postanite i vi dio tima.

Istria, Fazana rent apartments

Travel Info Club

google
Blog
ponedjeljak, svibanj 11, 2009
istra @ 09:23 |Komentiraj | Komentari: 15 | Prikaži komentare
subota, travanj 25, 2009
U vrijeme kada se smanjuju državni i lokalni proračuni, vrlo smo sretni da možemo najaviti da Liburnia Jazz ide dalje.

Trenutna svjetska ekonomska kriza često se uspoređuje s Velikom krizom 1929.g. Osim što postoje sličnosti i u brojkama (29 i 2009), koliko god to naizgled bilo čudno - to je i doba procvata jazz glazbe. Naime, upravo su godine velike ekonomske krize bile, a mi se nadamo da će i biti - izuzetno plodne za jazz. To je doba Luisa Amstronga, Dukea Ellingtona, Djanga Reinhardta i Billy Holiday. Kontradiktorna je činjenica da kada se tržište smanjuje, kultura je u ekspanziji. Naravno, ne financijski, već kreativno. Što se nas tiče, možemo samo reći – ponovilo se!
Unatoč rebalansima budžeta, mi smo i ove godine pomno birali program i nastavili s principom najbolje od domaćeg i najbolje iz svjetskog jazza.

Prvi vikend u srpnju, od 3.-7. srpnja u Opatiji će se održati 22 koncerta na 8 pozornica u 3 dana. Osim što je Festival od početka prepoznat od strane Grada, Ministarstva kulture i PGŽ kao važan kulturni proizvod ne samo ovoga kraja, već i cijele države, dobili smo i službeno mišljenje turističke branše budući da je u Strateškom marketinškom planu turizma Kvarnera, Liburnia Jazz Festival naveden kao „razvijen proizvod...(čija) privlačna moć...nadmašuje regionalne okvire...te ga posjećuje „oko 67% posjetitelja destinacije“.
Kao i prethodnih godina, izgleda da je Liburnia Jazz Festival uspio ujediniti cijeli grad, budući da su naši pokrovitelji:
sve najveće gradske hotelske kuće, nekoliko turističkih zajednica, ugostitelji i touroperateri.
Ovom prilikom želimo najaviti i umjetnike koji će otvoriti ovogodišnji Liburnia Jazz Festival: MEDESKI, MARTIN & WOOD – kultnu američku jazz skupinu i vjerojatno najinventivnije glazbenike suvremenog jazza.
Zvijezde ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivala, Medeski Martin and Wood, trio je koji s lakoćom premošćuje jaz između avangardne improvizacije i groove-jazza. Osim što su neumorni inovatori i izvanredni umjetnici, istovremeno su i iznimno popularan sastav s tisućama vrlo vjernih fanova.
Kao što je to već postalo gotovo redovito, europsko predstavljanje projekta - albuma Zaebos - počinju upravo u Opatiji.

Izrastao iz njujorške Downtown scene početkom 90-tih, ovaj trio neprestano propituje i probija okvire jazz glazbe, stvarajući iz albuma u album glazbu koja reflektira ono što oni jesu pojedinačno i kolektivno, eksperimentirajućisuvremenim glazbenim ritmovima poput hip-hopa, funka i soula.

Predstavljajući svoju glazbu na dugotrajnim turnejama, svirajući često pred mladom rock orijentiranom publikom, MMW je stekao status jazz-jam superzvijezda iako "službeno" pripadaju jazz alternativi.

John Medeski, pijanist klasične naobrazbe koji je prema vlastitim riječima prebirao po klaviru i prije no što je prohodao i basist Chris Wood upoznali su se za studija na prestižnom "New England Consevatory of Music". Nakon što su odlučili akademske krugove zamjeniti kasnonoćnim podzemnim svijetom njujorške scene te uz pomoć "katalizatora" - poznatog jazz bubnjara Boba Mosesa, koji ih upoznaje sa Billijem Martinom, inventivnim mladim udaraljkašem, 1991 godine nastaje trio čija će popularnost slijedećih nekoliko godina rapidno rasti uporedo s njihovim neupitnim doprinosom suvremenoj glazbi.
Tijekom godina članovi su surađivali i s brojnim drugim glazbenicima iz jazz i rock svijeta kao što su John Scofield, John Zorn, The Dirty Dozen Brass Band , Mashal Allen, Maceo Parker, Marc Ribot, Susana Bacca, Blind Boys of Alabama,
Iggy Pop i mnogi drugi.

Masada Songbook 2, The Book of Angels vol. 11, Zaebos kako glasi puni naziv njihovog prošlogodišnjeg albuma, čija će europska premjera biti na Liburnia Jazz Festivalu, dio je knjige pjesama Masada 2, Johna Zorna – također kultnog njujorškog skladatelja i saksofonista. Zornov ogromni skladateljski opus dotiče se gotovo svega relevantnog u suvremenoj glazbi, osiguravajući mu tako status jednog od najznačajnijih skladatelja današnjice.
Knjiga pjesama Masada zbir je djela baziranih na fuziji suvremenog jazza i tradicionalne židovske klezmer glazbe. Nakon izuzetnog uspjeha postignutog tijekom 90-tih sa svojim Electric Masada (u čijim su ranim postavama svirali upravo Medeski, Martin i Wood) i Acoustic Masada ansamblima, John Zorn je 2004. odlučio izvođenje druge knjige Masada pjesama prepustiti svojim dugogodišnjim suradnicima, iznimnim glazbenicima poput Marca Ribota, Jamiea Safta, Uri Cainea i mnogih drugih. Medeski Martin & Wood bili su također logičan izbor za interpretaciju Zornove glazbe koja propuštena kroz njihov "filter" dobija potpuno novu dimenziju.
Prema riječima Johna Medeskog smisao stvaranja glazbe jest „predstaviti nešto što osjećaš duboko u sebi. A ako to zaista osjećaš, osjetit će i drugi ljudi“.
Jedinstvenost umjetničkog izričaja, virtuoznog orguljaša i pijanista i inventivne ritam sekcije, originalni glazbeni materijal Johna Zorna garancija su vrhunskog jazz-fusion iskustva.

51415 Lovran, Konjsko 92 c k tel/fax 051/292-466 k 091/20-11-531 k
www.liburniajazz.hr k info@liburniajazz.hr
istra @ 12:58 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
U ponedjeljak, 27. travnja 2009. godine s početkom u 18,00 sati, u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice Pula povodom Međunarodnog dana muzeja, a u sklopu ciklusa predavanja „Arheologija i turizam“, premijerno će se u Puli održati impresivne prezentacije na kojima će biti predstavljene dosad neviđene 3D rekonstrukcije i animacije spomeničke baštine grada Pule.

- dr. sc. Alka Starac – „Od ulomka do rekonstrukcije – antički spomenici Pule i Nezakcija“. Na predavanju će premijerno biti predstavljeni 3D modeli rekonstruiranih monumentalnih građevina u Puli (pulski amfiteatar, osmerokutni mauzolej, dvije građevine u ulici Porta Stovagnaga i, posebno, veliki teatar Monte Zaro) i Nezakciju (Forumski hramovi) koji su odabrani zbog toga što ima dovoljno arheoloških elemenata za njihovu 3D rekonstrukciju. Projekt je nastao kao rezultat višegodišnjeg projekta financiranog od strane Ministarstva kulture RH pod nazivom „Corpus Signorum Histriae“.

- Željko Ujčić, dipl. arheolog i Anton Percan, dipl. ing. arh. – „Arheološki park bazilike Sv. Marije Formoze u Puli“. Riječ je o projektu Arheološkog muzeja Istre čiji je višegodišnji program istraživanje zaštite i prezentacije velike pulske bazilike iz Justinijanovog doba s ciljem uređenja arheološkog parka na području južnog dijela starogradske jezgre koja će biti predstavljena 3D rekonstrukcijom i animacijom.
istra @ 12:57 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, ožujak 3, 2009
Flotila je skupina jedrilica koje plove zajedno uz nadzor vodećeg broda na kojem su djetnici charter tvrtke koja je flotilu i organizirala.

Flotile su organizirane na način da se pojedinci, parovi i male grupe koji se međusobno ne poznaju spoje i zajedno tvore skupinu od 5 do 10 plovila. Posada vodećeg broda je uvijek u blizini, u slučaju netko treba pomoć tijekom putovanja te kako bi preporučili najbolja sidrišta, luke, restorane i mjesta za posjetiti. Iako je na vodećem brodu iskusan skiper, barem jedna osoba na svakom brodu je dužna imati međunarodno priznatu dozvolu za plovidbu.

Svako jutro odvija se sastanak na kojem svi skiperi zajedno raspravljaju o ruti plovidbe za taj dan, vođa flotile daje korisne savjete za dogovorenu rutu te vremensku prognozu. Vođa flotile je više izvor informacija i pomoć u jedrenju nego zabavljač. Na putu se vodeći brod može kontaktirati putem VHF-a, radio prijemnika jednostavnog za rukovanje.

Svi brodovi slijede istu dogovorenu rutu koji pruža mogućnost za kupanje, ronjenje, opuštanje i sunčanje. Svi samostalno jedre, ali se uvijek mogu osloniti na pomoć vodećeg broda. Večer se može provesti bez ostatka grupe jer socijaliziranje nije obvezno, ali većina se ipak nađe zajedno da uz jelo i piće podijele iskustva protekloga dana.

saznaj više Flotila - Jedrilice Hrvatska
istra @ 14:29 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
četvrtak, veljača 19, 2009
Operator: "Pizza Hut, izvolite"
Mušterija: "Dobar dan! Htio bih naručiti klopu za van."
Operator: "Mogu li prvo dobiti Vaš OIB gospodine?"
Mušterija: "Moj OIB, ah da, pričekajte malo, eh! Moj Osobni
Identifikacijski Broj je 61020499981"
Operator: "Hvala Vam,  Gospodine MArko. Vidim da živite u Ulici jablana 13
i Vaš telefonski broj je 332 971. Vaš broj na poslu je 301 243 i Vaš broj
mobitela je 095 301 2431. S kojeg broja zovete Gospodine? "
Mušterija: "Huh? Kod kuće sam. Od kuda Vam samo sve te informacije?"
Operator: "Pa umreženi smo Gospodine."
Mušterija: (začuđeno) "Oh, da, htio bih naručiti dvije velike slavonske
pizze extra ljute..."
Operator: "Mislim da Vam to nije dobra ideja Gospodine."
Mušterija: "Kako to mislite?"
Operator: "Gospodine, Vaši zdravstveni podaci upućuju na to da imate visok
krvni tlak i iznimno visoku razinu kolesterola. Polica dopunskog
zdravstvenog osiguranja ne pokriva i taj rizik..."
Mušterija: "Pa što mi onda možete preporučiti?"
Operator: "Mogli biste probati našu bezmasnu soja-pizzu od soje. Siguran
sam da će Vam se svidjeti."
Mušterija: "Zašto to mislite?"
Operator: "Pa, prošli tjedan ste u knjižnici podigli knjigu "Gurmanska
jela od soje". Zato sam Vam to predložio."
Mušterija: "U redu, U redu. Dajte mi onda dvije jumbo soja-pizze.
I koliko to košta?"
Operator: "To bi trebalo biti dosta za Vas, Vašu ženu i četvero djece.
Sve skupa, zajedno sa troškovima dostave je 115,00 kn."
Mušterija: "Dat ću Vam broj svoje kreditne kartice."
Operator: "Oprostite gospodine, ali bojim se da ćete to morati platiti
gotovinom. Prekoračili ste dopušteni iznos po kreditnim karticama."
Mušterija: "Skoknut ću do bankomata i donijeti novac prije nego Vaš
dostavljač stigne do mene."
Operator: "Neće ni to ići gospodine! Imate prekoračenje i na tekućem
računu."
Mušterija: "Nema veze. Samo pošaljite pizze. Pripremit ću novac. Koliko
Vam treba za dostavu?"
Operator: "Malo smo zatrpani u ovom trenutku. Oko 45 minuta.
Gospodine, ako Vam se žuri možete doći do nas ali bit će Vam nezgodno
voziti pizze na motociklu."
Mušterija: "Kako znate da vozim motocikl?"
Operator: "Ovdje stoji da kasnite s otplatom kredita za auto pa Vam ga je
banka oduzela. Ali Vaš skuter je u potpunosti otplaćen pa sam samo
pretpostavio da ćete voziti njega."
Mušterija: "@#%/$@&?#!"
Operator: "Preporučio bih Vam da pazite što govorite Gospodine! Već imate
dvije prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira 2002 i vikanja na
policajca 2008."
Mušterija: (Bez riječi)
Operator: "Želite li još nešto Gospodine?"
Mušterija: "Ne ništa više. Ali, nemojte zaboraviti dvije gratis Coca Cole
piše u Vašem oglasu!"
Operator: "Oprostite gospodine ali naš oglas je ima klauzulu da ne smijemo
nuditi besplatnu Colu dijabetičarima!"
istra @ 10:09 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
petak, prosinac 5, 2008
LOKACIJA : Podzemlje, Karlo Rojc
DATUM : 06.12.08. SUBOTA/SATURDAY
START : 22 h

WWW.SEASPLASH.NET
www.myspace.com/seasplashfestival

Sve je pocelo negdje krajem 98. Yuri i Papi ( sada bivsi clan) upoznali su se u jednoj od splitskih gimnazija i osnovali tvrdi hip-hop dvojac ST!llness.
Svoj prvi underground single «Fala» izbacili su pocetkom 2000. godine. Nedugo zatim snimljena je i « Zar se ovo zivot zove», pjesma poznata kao prva u Hrvata s tematikom sindroma narodnjaka. U njoj su koristeni prvi semplovi takve vrste. 2003. Yurijevom inicijativom izlazi prva splitska Hip-hop kompilacija «devaSTacija» na kojoj se Papi s par odlicnih verse-ova oprasta od ozbiljnog bavljenja muzikom, pa u ST!llnessu ostaje samo Yuri.

Početkom 2005 Yuri dolazi u Zagreb na studij i u vrlo kratkom roku skuplja orginalnu petorku benda, koja se s vremenom malo proširila.
Ime ST!llness se ne menja jer ono oznacava vec postavljeni cilj (ideju), no stil muzike dozivljava jedan oblik evolucije. Muzika benda miješa puno stilova, no najdominantniji su utjecaji raggea, drum`n`basss-a, na momente cak i hard core svirku distorziranih gitara. Tekstovi ostaju isti: s jedne strane zestoki, angazirani i onako punk-banalni, a s druge strane osecajni i s filozofisjkom dozom.
Skupljanjem benda ST!llness jako brzo napreduje tako da je već krajem iste godine snimljen prvi demo HOLOGRAM ROOT , a energičan i stilski zanimljiv live nastup vrlo brzo je bendu priskrbio bazu fanova i epitet najperspektivnijeg mladog benda u Hrvatskoj.

Sve ovo je dovelo do potpisivanja ugovora sa jednom od vodećih izdavačkih kuća MENART RECORDS i objavljivanja debi albuma pod nazivom "Sve sto znam o zivotu je… odabrao Djelo Hadziselimovic" u srpnju 2007. godine. U stvaranju su sudjelovali Nenad Kovačić i Davor Vrdoljak (DJ VENOM) koji su nedugo zatim odstupili zbog prevelikih obaveza u matičnom bendu i solo karijeri. Specijalni gost na pjesmi "SLOBODA" je Maden Badovinac (TBF) sa recitacijom pjesme Tome Bebića "DJECA SLOBODE".
Album je dobio jako dobre kritike što muzičih kritičara što publike, te je u mnogim osvrtima na 2007. godinu svrstan među najbolja hrvatska izdanja u 2007.

After concert - Dj Kovach (reggae/jungle) Pula
Special thanks to "monteparadiso"
istra @ 14:06 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, studeni 26, 2008
PULSKA FILMSKA TVORNICA produkcija 2008.
27. studenog, 19 sati, kino Valli

Pulska filmska tvornica je serija radionica koja se ove godine četvrti put održala u sklopu Festivala igranog filma u Puli. Funkcionira kao produkcijski studio u kojem se pored pružanja sustavnog znanja o izradi filma polaznicima omogućava i realizaciju njihovih kratkih filmova. Do sada je producirano preko 30 kratkih dokumentarnih , igranih i eksperimentalnih filmova.
Ovogodišnja, napredna radionica sa novim organizacijskim konceptom, jačom selekcijom polaznika i kvalitetom/kvantitetom opreme realizirala je još kvalitetnije autorske filmove.


1. Ana Fornažar: Kamavtut (volim te) (24')
Starija Romkinja priča o bračnim običajima: kako je to nekada izgledalo i kako to izgleda sada.
Istovremeno pratimo tri mlade djevojke koje koriste e-mail i Internet chat, završavaju škole, žele putovati, raditi, biti glumice, frizerke… Njihove uobičajene mladenačke želje u koliziji su sa tradicionalnom romskom kulturom - koja se mijenja.

2.Zlatko Pančić: Kako sam… (6')
Tridesetogodišnjak u depresiji provodi dane u kući. Želeći riješiti problem počinje tražiti izlaz. Razni ljudi daju mu sugestije i savjete, on pokušava slijediti sve savjete i nalazi se u kaosu suludih ideja, uvjeren da je na pravom putu.

3. Rajko Ban/Velimir Todorović: Sat(i) Đure Vage (16')
Suprotstavljene vrijednosti. Imaginarna dihotomija sasvim osobne zbilje – kroz prolaznost vremena ili njegove tragove, točke zaustavljene na ničijoj niti svemirskog prediva. Đuro važe, fotografira i živi nijemo ispisujući kroniku sati koji su bili budućnost i biti će prošlost.

4. Jelena Dragaš: Sizifova mora (8')
Vječni je konflikt između onoga što želimo i onoga što nam život pruža.
Ili ćemo prihvatiti to „otkriće“ i nastaviti dalje tražiti...ili odustati?!
... možda je sama borba zaista dovoljna da ispuni ljudsko srce!

5. Martina Bolšec: Prijateljice (7')
Što čini naš identitet? Kako ga određujemo? Onim što želimo biti ili onim što jesmo veći dio našeg svjesnog vremena?

6. Maja Koroman: Traži se HappyEnd (14')
Autorica, kao i njene prijateljice, imaju oko 30 godina, lijep posao i …same su.

7. Matej Šimunić: Jedan (5')
Život jednog promiskuitetnog muškarca sažet u jedno jutro i popraćen njegovim unutrašnjim razmišljanjima. Kroz prolaznost osoba u njegovoj kolotečini saznajemo njegov odnos s njima i njegovu potrebu.

8. Igor Sarnavka: Poslije sretnog završetka (14')
Mladi bračni par odlazi u kino i ostavlja kući svoju desetogodišnju kćer Evu. Njezina bezbrižna igra ubrzo postaje nemoguća: kroz tanke zidove dopire sve glasnija svađa susjeda kao i zvuk radija kojim pokušavaju 'zamaskirati' svađu.
Eva se dosjeti rješenja…

posebna projekcija
9.Velimir Todorović: Trkušica (9')
Autorova intimna priča o odnosu s djedom na samom kraju njegovog životnog puta.

Voditelj radionice
Marko Zdravković-Kunac

Umjetnička voditeljica radionice
Biljana Čakić-Veselič
istra @ 09:56 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, studeni 17, 2008

PROGRAM MANIFESTACIJE:

Petak (21.11.2008.):poslovni dan
- 11:00 otvaranje sajma
- 13:00 – 20:00 show kuhanje (Gastronomadi i gosti)
- 15:00 predavanje: “Specifičnosti maslinovih ulja domaćih sorti maslina vodnjaštine”, Sandra Petričević, dipl.ing. kem. teh
- 17:00 vođena degustacija za cca 15 osoba u organizaciji udruge senzornih analitičara maslinovog ulja (USAMU-a)
- 18:00 predavanje: “Genotipizacija domaćih i udomaćenih sorti maslina vodnjaštine”, Dr.sc. Snježana Štambuk, Ivana Konta dipl.ing. biotehnologije
- 20:00 zatvaranje sajma

Subota (22.11. 2008.):
- 11:00: otvaranje sajma
- 11:00 – 20:00 show kuhanje (Gastronomadi i gosti)
- 12:00 Svečano otvorenje manifestacije
- 14:00 prezentacije nove kreditne linije za maslinare Zagrebačke banke d.d.
- 15:30 predavanje: “Pravila stavljanja djevičanskih maslinovih ulja na tržište”, Olivera Koprivnjak, prof. dr. sc.
- 16:30 vođena degustacija za cca 15 osoba
- 18:00 predavanje: “Djevičanska maslinova ulja autohtonih dalmatinskih sorti”, Mirella Žanetić, mr.sc.preh.teh.
- 20:00 zatvaranje sajma
- 21:00 Zabavni program: Dan Ponjer (DOM MLADIH)

Nedjelja (23.11.2008.):
- 11:00 otvaranje sajma
- 11:00 – 20:00 show kuhanje (Gastronomadi i gosti)
- 13:00 vođena degustacija za cca 15 osoba
- 15:00 predavanje: “GIS za upravljanje maslinarskom proizvodnjom”
dr. sc. Milan Oplanić i Marin Krapac, dipl. Ing
17:00 predavanje: “MASLINA, Plod, list, maslinova ulja”,
Bonazza Ines, fitoaromaterapeut
- 20:00 Zatvaranje manifestacije

PREDAVANJA I VOĐENE DEGUSTACIJE ODRŽAT ĆE SE U DOMU MLADIH U VODNJANU.

istra @ 20:52 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, listopad 23, 2008
U suradnji Galerije Payer iz Austrije i Galerije Alvona u Labinu i njegovoj okolici od 19. listopada traje 3. Istarski likovni simpozij Galerije Payer na kojem sudjeluje pet austrijskih slikarica:

Friederike Schwab, Marie Groppenberger, Gerhild Kroneis, Uschi Payer i Edith Sluszanski-Maddes.

Umjetnice inspiraciju za svoje radove nalaze u prirodnim ljepotama labinštine kao i u vedutama staroga grada. Dodatni i sadržajno vrlo produktivan element ovih susreta austrijskih umjetnica su rasprave o umjetnosti u kojima iznalaze argumente za mnoge nedoumice i probleme na koje svakodnenvo nailaze u svom stvaralaštvu.

Simpozij traje do 26. listopada.
istra @ 09:54 |Komentiraj | Komentari: 0
srijeda, listopad 22, 2008
ARGIES (Argentina) – combat rock/'77punkrock
TITO'S BOJS (Istra) – punkrock

Otvaramo jesen 2008 sa zajednickim nastupom dva veoma kvalitetna i zanimljiva punkrock benda, uvijek dobro doslih u Podzemlju Rojca.

…slijedeci tradiciju posljednjih godina, ponovno nam dolaze ARGIES, dobro znani gosti i vrsni clashoidni punkrock bend koji godinama odusevljava energijom sirom svijeta, a posljednjih par i po nama susjednim zemljama gdje su ljudi za njih razvili interes povodom cestih gostovanja u Puli. Ovoga puta nam dolaze u sklopu „WAKE UP" turneje 2008, te taman na promociju novih materijala koje su uoblicili u izdanje pod nazivom „Quien Despierta" sluzbeno objavljenog krajem kolovoza 2008. Novi album je sedma po redu studijski odsvirana isporuka plesnog punkrocka stare skole obogacenog ska i latino utjecajima, spoj vise vrsta glazbe koji najcesce podsjeca na The Clash u njihovim najboljim danima. Sve skupa uobliceno u pjesme koje se doticu raznorazne socijalne tematike sa naglaskom na pricu o radničkim problemima u suvremenom svijetu..

Podrsku im ovoga puta prave TITO'S BOJS, istarski punkrockeri koji su zadnje vrijeme vise okrenuti internacionalnim svirkama nego onima kod kuce, pa su se tako na zimu 2008 prvi puta otisnuli na turneju po par zemalja Europe, sto ih ceka i ove zime. Stoga ce ovo biti odlicna prilika za ljubitelje punkrocka da uzivo vide kako njihov zadnji album „Picajolo", izdan pred godinu dana za slovenski BUM'records iz Kranja, zvuci uzivo, uz stare hitove sa prethodnog albuma koji su vec lagano otklizali u legendu domacega zvuka.

Koncert počinje u točno 22:00!!!!

ARGIES..

Radi se o bendu koji je nastao negdje sredinom '90.ih u Argentini, uzevši za naziv izraz kojim su se koristili engleski vojnici nazivajući na taj način Argentince tijekom Falklandskog rata 1982.
Ono što ih definitivno svrstava u sasvim drugu priču od cijelog niza punkrock bendova koje smo tijekom posljednjih 10ak godina imali prilike vidjeti i u mainstream vodama, je upravo to što se bend od uvijek drži svoje priče koja bend formira kao neku vrst kooperativnog kulturalnog pokreta/ekspresije, koja svoje članove ne drzi vezanima već oni sami imaju volju izaći iz benda kada to osjete poželjnim iz svojih privatnih razloga. Stoga, pretpostavljate da je bend imao puno promjena lineup-ova.. upravo je vokal, Davide, jedini originalni član benda i na neki način zaštitno lice benda. Svojim fenomenalnim vokalnim sposobnostima, živčanom ekspresivnom svirkom na stejđu, otvorenom i prijateljskom komunikacijom sa publikom te nevjerojatnom energijom upravo on čini ono što volimo u ovom bendu. Davide je i tekstopisac/skladatelj većine pjesama Argies-a, čiji su tekstovu u startu pisani na ispovjedni način, međutim, zadnjih godina kreću u dublje preispitivanje ljudske etike. Kombinacija kritike koje na koju nailazimo u tekstovima Argiesa i combat feeling koji istrumentalno stvaraju miješajući rudimentarni pankrok iz 70.ih, ska glazbu i latino koji ih okružuje u njihovoj zemlju.. to su jednostavno Argies. Nešto što možeš vidjeti 50 puta, i željeti vidjeti još toliko.TITO'S BOJS

Bend koji za malo više od tri mjeseca slavi 10 godina postojanja (nastao 27.01.1999 u Rovinju), u svojem dosadašnjem opusu ima par demo snimaka iz prvih par godina postojanja, da bi se 2002. njihova priča lagano počela zahuktavati izdavanjem prvog studijskog albuma "Electro Istra" na CD i kazetnom izdanju tada još uvijek jako aktualne Humanite Nove/diy izdavaštva pod ravnanjem Vedrana Menige iz legendarne Nule (koji zadnjih 7-8 godina svijetom roka dubčinu putem Radikal Dub Kolektiva), koji je svoje tad preko 10godišnje iskustvo rada sa nezavisnim bendovima iskoristio da Tito's Bojs ispromovira na pravi način. Album sastavljem od hitoidnih pankrok kritika društva u kojem preživljavamo, ispričanih na njima karekterističan ozbiljno-satrirično-zajebantski način, ubrzo je postao jedan od najslušanijih punkrock albuma od 2000.te naovamo, te označio novu eru tog žanra koji je u Istri svoj procvat doživio 90.ih sa bendovima poput Fakofbolan, Frontalni Udar, Antitodor..5 godina kasnije, sa podosta zakašnjenja, konačno nam daju novu lekciju svirke i kritike stvorivši "Picajolo" koji je, u pokušaju da zakorače van zemlje i nedostatku entuzijasta koji bi ozbiljno shvatili promociju albuma u Hrvatskoj, izdan za slovenskog izdavača Bum'rec. iz Kranja. Na taj način dobili su priliku zasvirati i po Europi, pa tako padaju svirke po Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Češkoj koje su "odradili" tijekom 2007. Promocija albuma i dalje traje, pa u tu svrhu dolaze i u Pulu.. međutim, bend ne staje samo na tome. Pred par mjeseci napravili su novi promotivni EP pod nazivom "Glupača" koji najavljuje radnu zimu ovih vrijednih momaka. Nakon što će se dva puta upriličiti u Puli u narednih mjesec dana (ovu subotu sa Argies, i onda par tjedana poslije na 5. AntiFa Festivalu..), zatvaraju se na neko vrijeme u svoje prostorije sa namjerom da počnu snimanje 3. studijskog albuma. U međuvremenu će stići odraditi i drugu europsku turneju koju spremaju za zimu 2009.
Nama ostaje samo da ih dočekamo sa puno dobre energije i zajedno sa njima po xx put ponovno otpjevamo neke bezvremenske hitove nastale u njihovoj kučnoj radinosti, i na taj im način damo do znanja da su u Puli uvijek dobrodošli.
istra @ 10:55 |Komentiraj | Komentari: 0